Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Intelconstruct Srl
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Montaj parchet laminat / stratificat
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Montam parchet corect, rapid si ieftin - 0745.034.786

Suprafata de montare
Suprafata pe care se monteaza parchetul trebuie sa fie plana, uscata, curata si stabila. Umiditatea suprafetei nu trebuie sa depaseasca trei la suta. Denivelarile mai mari de 3 mm/ml trebuiesc netezite sau prelucrate.

Izolatia
Exista mai multe tipuri de izolatii care protejeaza parchetul de umiditate, ii asigura rezistenta si elimina zgomotul pe care il scot lamele cand pasiti. In functie de tipul de izolatie si parchet este necesara o anumita perioada intre pregatirea stratului izolator, montarea acestuia si asezarea lamelor de parchet, interval care poate fi chiar si de 48 de ore.

Inainte de a incepe lucrul
Parchetul trebuie sa fie ultimul montat. Asigurati-va ca toate celelalte reparatii si schimbari din camera au fost terminate. Verificati etanseitatea instalatiilor sanitare si a sistemului de incalzire. Toate lucrarile de zugravire, vopsire, etc trebuie sa fie terminate, camerele aerisite si curatate. Temperatura din camera trebuie sa fie de peste 15 grade Celsius.

Placile de parchet vor fi montate intotdeauna in sens longitudinal la sursa de lumina principala. Intre incaperi, precum si in incaperi cu dimensiunea mai mare de 10 m in directia lungimii placilor si 8m in directia latimii placilor, trebuie intercalate rosturi de dilatare de cel putin 2cm, acoperite cu profile de trecere.

Materiale si aparatura necesara in vederea montarii:
* Folie PEE 2mm, 3mm sau polisitren extrudat 3mm, 6mm suport in atenuarea zgomotului pasilor, izolant termic, cu rol important importiva umiditatii si atenuarea micilor denivelari ale sapei;
* Distantieri reglabili;
* Fierastrau electric;
* Ruleta, creion, ciocan(500 g) si sfoara de trasat:
Montarea.
* Prima placa de parchet se va monta cu canelura la perete;
* Distanta de la perete (min 10-15mm) se asigura cu distantiere reglabile din trusa de montaj;
* Ultima placa de parchet din rand va fi montat prin rotirea cu 180 grade, cu partea decorativa in sus, langa randul deja existent, astfel ca lambele sa stea fata in fata;
* Pe parte frontala se va respecta distanta de la perete. Placile vor fi marcate si taiate. Se va taia intotdeauna de la partea superioara a placii (evitarea aschierii muchiilor) numai cu fierastrau electric iar partea decorativa trebuie sa fie orientata in jos.
* Daca peretele nu este drept va fi marcat pe primul rand de placi cu ajutorul unui distantator. Placile vor fi taiate in lungime conform marcajului.
* Fiecare rand va fi inceput cu bucata ramasa (cel putin 40 cm lungime) din randul anterior;
* Se impune asezarea primelor trei randuri perfect drepte. Se vor controla cu sfoara de trasat.
* Ultima placa va fi stransa cu piesa metalica in forma de ”S” din trusa de montaj.
Din Gura in Gura